ПРОЈЕКАТ "ШУМСКА БАЈКА"

Пројекат “Шумска бајка” фокусира се на истицање туристичких потенцијала природе кроз еколошке куће и подизање свести о квалитету живота у хармонији са природом. Циљ нам је да демонстрирамо могућности провођења времена у природи.

Пројекат укључује промоцију живота у синергији са природом, образовање о градњи ЕКО кућа и креирање свести о еко туризму путем текстова и видео садржаја. Зелена градња, са фокусом на енергетску ефикасност и екологију, је кључна, при чему се разликују разни типови као што су нискоенергетске и пасивне куће.

Пројекат такође води промоцији еко туризма, учењу о окружењу и екосистему, и промовише еколошке објекте широм Србије. Едукација грађана о предностима еко градње је у центру пажње, уз подстицање младих на активно учешће у развоју еколошког туризма.

Пројекат доприноси економској, социјалној и еколошкој одрживости, а промовише и органске производе као део економске добити и одрживог развоја. Са фокусом на учење, еко туризам нуди нова сазнања о окружењу, при чему локална заједница има прилику да истакне своје културно и историјско наслеђе.

ЕМИСИЈЕ

ЧЛАНЦИ

ОБЈАВЕ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА